Kontakta oss

The Book Corner
Rosenlundsgatan 3
411 20 Göteborg
info@utbildningsstaden.se
031-41 93 00

Öppettider
mån-fre 10-18
lör 11-15
lör 3/11 stängt
sön stängt

UTBILDNINGSSTADEN AB

Utbildningsstaden AB är ett företag med över 20 års erfarenhet av försäljning av utländsk skönlitteratur, läromedel för språkundervisning och fortbildning för lärare. Företagets verksamhet består idag av nätbokhandel, förlag (läs mer) och butiken the Book Corner i Göteborg.

Med vårt utbud vill vi locka till lustfyllt läsande och lärande.

Här på vår nätbokhandel kan du beställa ur vårt stora sortiment av utländskt skönlitteratur, kursböcker, bredvidläsningsmaterial mm… Du kan också anmäla dig till våra föreläsningar och studiedagar för språklärare.

Se Mässor och events för uppdaterad information
The Book Corner
är vår centralt belägna bokhandel i Rosenlund i Göteborg med ett stort utbud av skönlitteratur och läromedel på engelska, franska, italienska, spanska, svenska och tyska. Därutöver finns lexikon och läromedel på ytterligare ett 30-tal språk. På de stora språken har vi också ett stort antal barn- och vuxenböcker av nordiska författare, liksom böcker om Sverige på engelska och andra språk.

Till våra kunder hör framför allt lärare och kursdeltagare men också privatpersoner som vill läsa böcker på originalspråk eller utveckla sina språkkunskaper. Likaså turister som vill läsa böcker om Sverige och föräldrar som vill hjälpa sina barn att förbättra språkinlärningen besöker gärna vår butik. Många söker sig också hit för att hitta presenter till utländska vänner och bekanta. Vår personal hjälper gärna till med råd och tips!

Hos oss kan du också specialbeställa böcker som inte finns i vårt ordinarie sortiment!


Förlägg en studiedag på The Book Corner


Lärare är välkomna att förlägga en studiedag eller ett par timmar i butiken. Hör av er så bokar vi en tid. Vi bjuder gärna på fika och hjälper er med tips på lämpliga böcker och läromedel.  


Läs Boktugg.se:s artikel om The Book Corner här>>Låt dig inspireras av nya härliga böcker på engelska! Som medlem i The Book Corner’s engelska bokklubb får du under ett år tillgång till ett 50-tal nyutkomna böcker på engelska inom genrerna fiction, crime/thrillers och non-fiction. Böckerna lånar du en i taget i vår butik The Book Corner och byter när du vill. Den sista boken du har hemma när perioden är slut får du behålla!


Besök oss


The Book Corner ligger granne med den berömda Feskekôrkan i Göteborg. Kör du bil följer du skyltningen mot Rosenlund. Här är gott om parkeringsplatser. Är utomhusplatserna slut kör du in i något av garagen  (Rosenlund 1 eller 2). Kommer du med spårvagn eller buss är närmaste hållplats Hagakyrkan eller Grönsakstorget. Går du, tar du dig till Kungsgatans början, där också Rosenlundsgatan börjar, eller så följer du kanalen fram till Rosenlund.

KartaAdress:
Utbildningsstaden AB                                                             
The Book Corner
Rosenlundsgatan 3
411 20 Göteborg

E-mail: info@utbildningsstaden.se
Telefon: (+46) 031–41 93 00
Fax: (+46) 031–41 93 23


Öppettider

Måndag–Fredag 10–18
Lördag 11–15.00
Söndagar stängtKundvagnen
Priser i: 
Copyright © Utbildningsstaden AB
Rosenlundsgatan 3 411 20 Göteborg Sweden
Org.nr.556380-2452