Kontakta oss

The Book Corner
Rosenlundsgatan 3
411 20 Göteborg
info@utbildningsstaden.se
031-41 93 00

Öppettider
Måndag-Fredag 10–18
Lördag 11–15
Söndag stängt

UTBILDNINGSSTADEN AB

Utbildningsstaden AB är ett företag med över 20 års erfarenhet av försäljning av utländsk skönlitteratur, läromedel för språkundervisning och fortbildning för lärare. Företagets verksamhet består idag av nätbokhandel, förlag (läs mer) och butiken the Book Corner i Göteborg.

Med vårt utbud vill vi locka till lustfyllt läsande och lärande.

Här på vår nätbokhandel kan du beställa ur vårt stora sortiment av utländskt skönlitteratur, kursböcker, bredvidläsningsmaterial mm… Du kan också anmäla dig till våra föreläsningar och studiedagar för språklärare.

Se Mässor och events för uppdaterad information
The Book Corner
är vår centralt belägna bokhandel i Rosenlund i Göteborg med ett stort utbud av skönlitteratur och läromedel på engelska, franska, italienska, spanska, svenska och tyska. Därutöver finns lexikon och läromedel på ytterligare ett 30-tal språk. På de stora språken har vi också ett stort antal barn- och vuxenböcker av nordiska författare, liksom böcker om Sverige på engelska och andra språk.

Till våra kunder hör framför allt lärare och kursdeltagare men också privatpersoner som vill läsa böcker på originalspråk eller utveckla sina språkkunskaper. Likaså turister som vill läsa böcker om Sverige och föräldrar som vill hjälpa sina barn att förbättra språkinlärningen besöker gärna vår butik. Många söker sig också hit för att hitta presenter till utländska vänner och bekanta. Vår personal hjälper gärna till med råd och tips!

Hos oss kan du också specialbeställa böcker som inte finns i vårt ordinarie sortiment!


Förlägg en studiedag på The Book Corner


Lärare är välkomna att förlägga en studiedag eller ett par timmar i butiken. Hör av er så bokar vi en tid. Vi bjuder gärna på fika och hjälper er med tips på lämpliga böcker och läromedel.  

Läs Boktugg.se:s artikel om The Book Corner här>>Besök oss

The Book Corner ligger granne med den berömda Feskekôrkan i Göteborg. Nu har arbetet med Västlänken kommit till Rosenlund vilket förändrar tillgängligheten till och på Rosenlundsgatan.

Så här tar du dig lättast till The Book Corner

Kommer du med bil

Rosenlundsbron och Vasabron är avstängd för bilister och Rosenlundsgatan är stängd för genomfart vid rondellen utanför Skatteverket. In- och utfart till Rosenlundsgatan sker endast från Esperantoplatsen. En vändplats finns strax efter The Book Corner. Parkeringsmöjligheter i parkeringshusen Rosenlund 1 (infart vid ICA), Rosenlund 2 (infart vid Ai Sushi) eller parkeringen på kajen vid Feskekôrka.

Går eller cyklar du

Inga krångligheter! Rosenlundsgatan är öppen som vanligt för genomfart för gående och cyklister. Vid rondellen vid Skatteverket kommer man in på Rosenlundsgatan via gång/cykelbanan vid Skatteverket eller via kajen. En tillfällig gång- och cykelbro ersätter Rosenlundsbron.

Vi kommer kontinuerligt att uppdatera tillgängligheten på gatan.

KartaAdress:
Utbildningsstaden AB                                                             
The Book Corner
Rosenlundsgatan 3
411 20 Göteborg

E-mail: info@utbildningsstaden.se
Telefon: (+46) 031–41 93 00
Fax: (+46) 031–41 93 23


Öppettider

Måndag–Fredag 10–18
Lördag 11–15.00
Söndagar stängtKundvagnen
Priser i: 
Copyright © Utbildningsstaden AB
Rosenlundsgatan 3 411 20 Göteborg Sweden
Org.nr.556380-2452
Följ oss på Instagram!