Kontakta oss

The Book Corner
Rosenlundsgatan 3
411 20 Göteborg
info@utbildningsstaden.se
031-41 93 00

Öppettider
Måndag-Fredag 10–18
Lördag 11–15
Söndag stängt

FRÅGESPALT FÖR FÖRÄLDRAR

1.      Får föräldrar beställa böcker i denna  web-butik?

Svar: Ja

 

2.      Min son har just börjat skolan och tycker att de två kvartarna med engelska i veckan är spännande men han vill lära sig mer. Tips?

Svar: I den åldern har man kapacitet för många nya ord. Bildlexikon är effektiva för inlärning. Vår bok ”1.000 Words in English” (115 kr) är ett utmärkt verktyg. Med ett grundordförråd kan han gå vidare med ett material för att bilda meningar (paket med 2 böcker + 4 ljud-CD för ca 300 kr).

 

3.      Min dotter går i femman. Hon läser mycket på svenska men skulle gärna försöka läsa en bok på engelska. Hennes lärare säger att hon hör till de tio bästa i klassen.

Svar: Titta gärna på Helbling Young Readers och Penguin Readers nivå 2 och 3. Välj gärna bok+CD så får hon stöd för uttal och hörförståelse.

 

4.      Min son går i sjuan och har bra resultat på proven i engelska utom på hörförståelse. Hur kan jag hjälpa honom?

Svar: Vi har ett hörförståelsematerial som kostar 211 kr med 40 hörövningar. Spela upp ett i veckan för honom och rätta hans svar (facit följer med). Är resultatet dåligt låter du honom lyssna på samma test efter några veckor.

 

5.      Mina tvillingdöttrar, Sara och Sandra, går i åttan där läraren förutsätter att alla kan läsa oförenklade tonårsböcker. Båda klagar på att det är för många ord de inte förstår och säger att de vill byta skola.

Svar: Titta på vår hemsida under böcker med ordlista. Låt flickorna välja själva, då blir de mer motiverade. När de så småningom kan återberätta en bok på engelsklektionen vill de säkert gå kvar ett år till.

 

6.      Läraren i engelska säger till min son som går höstterminen i nian att om han vill ha bra betyg i engelska till vårterminen måste han jobba med basordförrådet.

Svar: Ett bra material heter Words 1000, Words 1500, Words 2000 etc. Genom att arbeta genom dessa häften (ca 90 kr/st) får han ett bra grepp om de 2000 vanligaste engelska orden. Om ni tillsamman går igenom och du förhör honom på förra veckans övningar så sitter orden bättre.

 

7.      Min dotter som går i nian kom och frågade vad är personliga pronomen på engelska? Har du inte det i läroboken? Nej, i år har vi possesiva pronomen. Personliga pronomen fanns i fyrans bok som vi lämnade tillbaks för fyra år sedan. Men du kan väl hjälpa mig för du har väl gått i skolan? Hjälp, vad gör jag som förälder?

Svar: Köp en riktig grammatikbok som är användbar även på gymnasiet. Hade du själv en svensk-engelsk grammatik i skolan blir det lätt för dig att hjälpa henne med regler.Mejla gärna dina egna frågor till:

info@utbildningsstaden.se
Kundvagnen
Priser i: 
Copyright © Utbildningsstaden AB
Rosenlundsgatan 3 411 20 Göteborg Sweden
Org.nr.556380-2452
Följ oss på Instagram!